Hassas Çamaşırlar İçin Deterjan Nasıl Olmalı?

Hassas Çamaşırlar İçin Deterjan Nasıl Olmalı?

Hassas çamaşırlar kumaş türlerine göre belirlenebilir. Kumaş türleri dışında bebeklerin kıyafetleri konusunda da ebeveynler oldukça özenli davranır. Yıkama sırasında deterjan seçimi, program, yıkama derecesi ve kurutma gibi eylemler çamaşırları etkileyen faktörlerdir. Çamaşırların temizlenmesini sağlarken aynı zamanda yapılarını korumak mümkün olabilir.

Hassas yapıda olan çamaşırlar doğru deterjan tercih edilerek yıkanmadıklarında yapılarında bozulma meydana geleceği için kullanım açısından çeşitli sorunlar çıkaracaktır. Özellikle bunların başında kıyafetlerin deforme olması ve kullanım ömürlerinin de kısalması gelmektedir.

Hassas yapıda olan çamaşırlar için tercih edilecek deterjanın da bu kapsamda kıyafetlerin yapısına uyum göstermesi, içeriğinde zararlı bileşenler taşımaması gerekir. Kalitesiz formüle ve içeriğe sahip olan deterjanlar sadece hassas yapıdaki çamaşırları değil diğer çamaşırların da deforme olmalarına sebep olabilirler. Ancak hassas yapıdaki çamaşırlar diğer çamaşırlara göre daha çabuk bozulabilecekleri için bu türden kıyafetleriniz için içerik açısından kaliteli olan deterjan seçimi yapmalısınız. Çünkü bu deterjanlar kirlere nüfuz ederken kumaş dokusuna zarar vermez.

Hassas Çamaşırlar Hangileridir?

Hassas çamaşırlar kumaşlarına göre ayrılabilir. Hassas kumaşlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Keten
  • Suni ipek
  • Kupramonyum ipeği
  • Yün
  • İpek
  • Poliamid
  • Polyester
  • Likralı

Tişörtler, bluzlar, iç çamaşırları, külotlu çoraplar ve mayolar da hassas kumaşlara sahip olabilir. Yıkama sırasında doğru deterjan kullanılarak, kumaşların yapısı korunabilir. Yıkama sonrasında temizlik ve bakım sonuçları aynı anda alınabilir.

Hassas Çamaşırlar Nasıl Yıkanır?

Hassas Çamaşırlar

Hassas Çamaşırlar

Sadece hassas çamaşırlarda değil, her çamaşır için dikkatli yıkama yapılması gerekir. Belirtilen talimatlara uymak çamaşırların kullanımını daha iyi bir hale getirebilir. Hassas özelliklere sahip çamaşırlarda biraz daha dikkatli davranılabilir. Açık ve koyu renkler her zaman birbirinden ayrılmalıdır. Beyaz çamaşırların ayrı şekilde yıkanmasına özen gösterilmelidir.

Kırışıklık azaltıcı ya da hassas yıkama döngüsü seçilebilir. Makinenin en fazla yarısı doldurulmalıdır. Deterjan seçimi yapılırken kumaş için özel bir talimat olup olmadığına bakılmalıdır. Belirtilen durumlara uyulması gerekir.

Hassas çamaşırlar için deterjan seçimi yapılırken, ağartıcı gibi katkı maddeleri olmadığına emin olunması gerekir. Yün ve ipek çamaşırlar için ipek ya da elde yıkama döngüsü seçilirken, makinenin üçte biri kadar doldurulmalıdır.

Yıkama Derecesi

Hassas çamaşırlarda yıkama derecesi belirlenirken kumaş türü etkili olan faktörlerden biridir. Hassas kıyafetler 30 derecede yıkanırken, pamuklu kıyafetler 45 ile 60 derece arasında yıkanabilir. Özellikle bebeklerin kıyafetlerinde sürekli olarak yüksek dereceler tercih edilir, ancak yüksek sıcaklıklar çamaşırlara zarar verir. Özel ve mikrobik durumlar dışında 60 ile 90 derece arasında seçimler yapılmamalıdır.

Çamaşırlarda yoğun kirli durumlar söz konusu ise ön yıkama tercih edilebilir. Hassas çamaşırlar için deterjan seçimi yaparken ACT Matik güvenilir bir seçenek sunar. Hassas ve gündelik çamaşırlar için her koşulda, en iyi şekilde temizlik sağlar.